Senior consultant energie en klimaat

Ecorys is een van de grootste advies- en onderzoeksorganisaties in Europa, gespecialiseerd in economische, sociale en ruimtelijke ontwikkeling. Wij slaan al bijna 90 jaar een brug tussen wetenschap en praktijk. Vanuit een onafhankelijke positie helpen wij opdrachtgevers met grondige analyses, inspirerende ideeën en praktische oplossingen voor complexe markt-, beleids- en managementvraagstukken.

Ons bedrijf telt op dit moment ca. 475 medewerkers in vaste dienst, die wereldwijd werkzaam zijn vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam en 15 andere vestigingen in 11 landen. In Nederland telt Ecorys circa 180 hooggekwalificeerde consultants, die binnen en buiten Nederland werken voor opdrachtgevers uit de private en publieke sector.

In verband met een groeiende orderportefeuille zijn wij voor Ecorys Nederland op zoek naar een:

Senior consultant energie en klimaat

Wil je werken aan de grote vraagstukken van deze tijd: de energietransitie, klimaatverandering, circulaire economie? Wil je een praktische bijdrage leveren aan het oplossen van de problemen die deze vraagstukken met zich meebrengen voor overheden, bedrijven en NGO’s? En denk je graag na over hoe we de balans vinden tussen natuur, economie, landbouw en wonen met de beperkte ruimte in Nederland? Dan is dit voor jou de ideale functie.

Wat ga je doen?

Onze klanten beslissen over de toekomstige inrichting van onze maatschappij en economie. Met gedegen onderzoek, dat je vertaalt naar bruikbare adviezen, voorzie je hun strategische keuzes van een stevig fundament. Een betere maatschappij voor burger en bedrijf op het gebied van klimaat, energie, duurzaamheid en circulariteit is wat je motiveert en inspireert.

Je bent betrokken bij het volledige onderzoeks- en adviestraject. Je legt contact met potentiële klanten, schrijft aantrekkelijke offertes en voert projecten uit, waarbij je zowel inhoudelijke analyses maakt als het projectteam aanstuurt. Je projecten resulteren in onderzoeksrapporten, presentaties, modellen en workshops, waarmee je klanten concreet verder helpt. Je werkt primair voor Nederlandse klanten, maar soms ook voor de EU en/of in het buitenland.

Voorbeelden van projecten waar je aan kunt werken zijn:

·        Het vooraf beoordelen of achteraf evalueren van onderdelen van het energie- en klimaatbeleid voor een ministerie;

·        Het helpen van een gemeente om energie- en klimaatneutraal te worden.

·        Het ontwikkelen van een model waarmee klanten zelf scenario’s kunnen opstellen en doorrekenen voor de gevolgen van hun acties voor energie en klimaat.

·        Verduurzamingsvoorstellen van NGO’s analyseren op hun impact en haalbaarheid.

·        Netbeheerders helpen bij hun strategiebepaling op belangrijke dossiers.

Je werkt veel samen met je collega’s van het energieteam, dat gespecialiseerd is in vraagstukken over energie en klimaat. Daarnaast werk je veel samen met collega’s van andere afdelingen en kantoren, omdat vraagstukken vaak multidisciplinair van aard zijn. Er is dus veel ruimte voor samen optrekken en onderling sparren om de beste aanpak te vinden. Dat is ook nodig, want de diversiteit aan vraagstukken is groot en iedere opdrachtgever vraagt om een andere benadering. Je maakt onderdeel uit van de sector Regions & Cities, die zich bezig houdt met de economische en ruimtelijke ontwikkeling van Nederland in brede zin. Hier komen ruimtelijke thema’s als energie, water, landbouw, woningbouw en werklocaties samen.

Wat breng je mee?

·        Je bent academisch geschoold in een relevante richting, bijvoorbeeld Economie, Econometrie of Technische Bestuurskunde.

·        Je Nederlands en Engels is uitstekend in woord en geschrift.

·        Je hebt tenminste vijf jaar werkervaring binnen het energie- en/of klimaatdomein, bij voorkeur als onderzoeker of adviseur.

·        Je hebt ervaring met projectmanagement en het aansturen van projectteams.

·        Je bent analytisch sterk en houdt van inhoudelijk complexe vraagstukken.

·        Je bent zelfstandig en zelfsturend, maar werkt ook graag in teamverband.

·        Je bent initiatiefrijk, klantgericht en beschikt over commerciële vaardigheden.

Wat bieden wij jou?

Ecorys biedt je een professionele en stimulerende werkomgeving, waarin je veel kunt leren en je je snel kunt ontwikkelen. Wij helpen onze medewerkers om de beste te worden op hun vakgebied. Medewerkers van Ecorys willen impact maken met hun werk en een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

Ecorys kent een informele werksfeer. Je werkt veelal in teamverband met professionele en enthousiaste collega's. Je krijgt een grote mate van vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief.

Ecorys biedt je een concurrerend salaris, goede arbeidsvoorwaarden, ruime opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheid om te werken in deeltijd. Je hebt de mogelijkheid tot de aankoop van Ecorys-aandelen en extra vakantiedagen.

Je standplaats is Rotterdam, maar je werkt afwisselend thuis, bij de klant, onderweg of op kantoor en hebt de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.

Meer informatie

Spreekt de functie je aan, maar wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Menno van Benthem, principal consultant energie & klimaat (menno.vanbenthem@ecorys.com / +31 6 36 55 65 66).

Sollicitatie

Bij interesse ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv via ons online sollicitatieformulier.

Apply
Share in your network Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google Plus Print Tip a friend
Department:
Regions & Cities
Location: Watermanweg, 44, 3067 GG, Rotterdam, Netherlands
Deadline:
Country: Netherlands