Senior Adviseur Inclusieve Samenlevingen

Wie zijn wij?

Wij zijn een onderzoeks- en adviesbureau met een rijke geschiedenis van 95 jaar. Onze missie: bijdragen aan een sociale, rechtvaardige, veilige en inclusieve samenleving door middel van onderzoek en beleidsadvies. Ecorys Nederland wil haar onderzoeks- en advieswerk op het gebied van inclusieve samenlevingen en sociale vraagstukken uitbreiden en een prominentere rol krijgen zowel in Nederland als op de Europese markt.

Wie zoeken wij?

Als senior adviseur speel jij een sleutelrol in het waarmaken van deze ambitie. Wij zijn op zoek naar een ervaren onderzoeker/adviseur om ons team te versterken en onze ambities te realiseren. Iemand die niet alleen ervaring heeft met onderzoek, beleidsadvies en consultancy , maar ook in staat is om een leidende rol op zich te nemen in marktontwikkeling en het begeleiden van onderzoeksteams. Jij hebt ervaring met een of meer van onze kernthema's: bestaanszekerheid, inclusiviteit, diversiteit, rechtvaardigheid, kansengelijkheid, discriminatie, emancipatie en gender-gelijkheid. Daarnaast heb je een brede interesse in het sociaal domein en wordt je enthousiast van op meerdere thema's tegelijk te werken en in verschillende markten (Nederland en Europa).

Wat ga je doen?

Je gaat onderzoeken en beleidsadviezen ontwerpen en ontwikkelen. Je stuurt projectteams aan, zorgt voor de nodige richting en ondersteuning, en coacht collega’s om hun potentieel volledig te benutten. Je wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een strategisch portfolio aan onderzoeksprojecten en klanten. Door middel van acquisitie, kennisdeling en netwerken help je onze positie in de markt te versterken en bouw je aan duurzame klantrelaties.

Ons werk

 • Onze projecten bestrijken een scala aan onderwerpen en klanten in Nederland en de Europa. Enkele voorbeelden zijn:  
 • Verkennende studie over migratie patronen en de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Europese steden vanuit een gender perspectief, voor Europese klanten; 
 • De maatschappelijke business case voor sociale innovaties op de arbeidsmarkt, voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; 
 • Verkennende studie naar trends en ontwikkelingen in gezinsbeleid in Europese landen, voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; 
 • Verkennende studie naar data verwerking van vermiste kinderen in Europa en hoe overheden, politie en maatschappelijke organisaties beter kunnen samenwerken om kind vermissingen te voorkomen, voor EU-DG JUST; 
 • Evaluatieonderzoek over criminele uitbuiting onder jongeren, voor de gemeente Rotterdam;  

Jouw team

Je wordt onderdeel van de Sector Inclusieve Samenlevingen, Zorg en Welzijn, Veiligheid en Migratie. We zijn een divers team van 22 ambitieuze onderzoekers die samenwerken aan interdisciplinaire projecten. Naast hard werken is er ook ruim aandacht voor sociale activiteiten, coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Wat breng je mee?

 • Minimaal 7 jaar ervaring in beleidsonderzoek en advies binnen het sociale domein, met een trackrecord in Nederland en/of Europa. 
 • Interessant netwerk in het sociale domein en gerelateerde sectoren. 
 • Uitgebreide kennis van sociale vraagstukken, trends en uitdagingen. 
 • Uitstekende onderzoeksvaardigheden  
 • Aantoonbare vaardigheden in business development en projectmanagement   
 • Aantoonbare ervaring met succesvol initiëren en afronden van acquisitietrajecten. 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal  
 • Passie voor talentontwikkeling en coaching.

Wat wij bieden

Een dynamische baan met veel ruimte voor ontplooiing en initiatief. Ecorys biedt een professionele en inspirerende werkomgeving. Onze cultuur kenmerkt zich door vrijheid, open communicatie en minimale bureaucratie. Je werkt samen met collega’s die tot de top behoren van hun vakgebied en streven naar positieve verandering en duurzame vooruitgang. Ecorys biedt een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder de mogelijkheid om Ecorys-aandelen te kopen. 

Solliciteren? 

Als je geïnteresseerd bent, ontvangen we heel graag je motivatiebrief en CV via ons online sollicitatieformulier. Sollicitaties staan open tot en met 10 maart. De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. De eerste gespreksronde is gepland op 15 maart.  

Meer informatie 

Wil je meer weten over deze functie en over Ecorys? Neem dan contact op met Annejet Kerckhaert Annejet.Kerckhaert@ecorys.com of Dr. Saskia Vossenberg (saskia.vossenberg@ecorys.com). 

Apply
Share in your network Share on Facebook Share on X Share on LinkedIn Share on Google Plus Print Tip a friend
Department:
Social Policy
Location: Watermanweg, 44, 3067 GG, Rotterdam, Netherlands
Deadline:
Country: Netherlands